Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ried

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Ried biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een verslag met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie toont het rapport het budget, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ried die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ried

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een autonome maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ried (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde specialisten check je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om enkele offertes te zoeken van betrouwbare energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Ried.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist neemt de woning op en calculeert welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ried laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Ried vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder tref je gegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ried

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ried waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ried

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2260,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4475,00€895,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4595,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3390,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€43,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,20€6,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Ried is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ried: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent en Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Ried aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is er al voor €3.550 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 – €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ried. In dit blokje doorzoek je een lijst met effectieve en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Ried!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ried: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ried

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand onderzoek je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Ried.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, wanden, dak, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Ried gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Herbaijum, Peins en Dongjum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Ried

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ried?

Dit energie maatwerkadvies Ried is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €210,00 – €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ried te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ried voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie