Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winsum

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Winsum zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bestudeert de diverse opties. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport bekijk je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de minimale prijzen, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Winsum die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-winsum

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winsum (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-specialist. Erkende energie experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Winsum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt langs en stelt vast welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen vind je details zoals de kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winsum laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Winsum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je contactgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Winsum

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winsum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom de gunstigste maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Winsum

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2235,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4685,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2850,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€42,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €465,00€37,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Winsum is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen wij praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Winsum: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Essent of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Winsum laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €175,00 tot €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Winsum. Hieronder delen wij een aantal belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Winsum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Winsum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Winsum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Winsum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Winsum gebruiken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kimswerd, Húns en Arum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Winsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winsum?

Dit energie maatwerkadvies Winsum is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Winsum te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Winsum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie