Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tzummarum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Tzummarum kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan delen ze uitvoerig de kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel toont het rapport de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tzummarum die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tzummarum

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke specialist. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tzummarum (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk adviseur. Deskundige adviesbureaus kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met opties die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Tzummarum.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en checkt welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later krijg je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tzummarum laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Tzummarum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is beter om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder tref je adres details van betrouwbare energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Tzummarum

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tzummarum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over tochtwerende strips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tzummarum

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2305,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10375,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4545,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3075,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€55,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Tzummarum is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tzummarum: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Tzummarum kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.750 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Tzummarum. Bijgaand delen wij een aantal doelgerichte en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Tzummarum!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Tzummarum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Tzummarum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder lees je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Tzummarum.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Tzummarum vergelijken in februari 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Spannum, Firdgum en Hinnaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Tzummarum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tzummarum?

Dit energie maatwerkadvies Tzummarum is een advies met suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot ongeveer €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Tzummarum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tzummarum voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie