Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hinnaard

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hinnaard biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan vind je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hinnaard die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hinnaard

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energiedeskundige. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hinnaard (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energie-specialist. Professionele bedrijven kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van objectieve energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een lijst met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hinnaard.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist loopt door de woning en zoekt uit welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Hinnaard laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hinnaard vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een specialist rondom je woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand tref je adres-informatie van professionele EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hinnaard

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hinnaard die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hinnaard

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3550,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6120,00€1020,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5110,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3105,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€26,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Hinnaard is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Hinnaard: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Hinnaard kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hinnaard. In de box hieronder doorzoek je een lijstje met effectieve en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hinnaard!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hinnaard: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hinnaard

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bieden we up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hinnaard.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hinnaard opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Baaium, Waaksens en Wjelsryp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hinnaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hinnaard?

Dit energie maatwerkadvies Hinnaard is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies onderschrijft per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €350,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hinnaard aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hinnaard voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie