Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Klooster Lidlum

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Klooster Lidlum kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan delen ze grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het plan is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een verslag met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de verwachte kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Klooster Lidlum die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-klooster-lidlum

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Vakbekwame en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Klooster Lidlum (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van professionele adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met opties die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Klooster Lidlum.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke opties aan te bevelen zijn. Niet veel later mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel check je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Klooster Lidlum laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Klooster Lidlum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde adviseur. Het is nuttig om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je naam + adresgegevens van professionele energieadviseurs die werken in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Klooster Lidlum

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Klooster Lidlum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder noemen we goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Klooster Lidlum

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3605,00€480,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11700,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5170,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3390,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€43,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Klooster Lidlum is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte ontdek je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Klooster Lidlum: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie & United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Klooster Lidlum laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 tot €325,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Klooster Lidlum. In dit blokje check je een schema met praktische en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Klooster Lidlum!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Klooster Lidlum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Klooster Lidlum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Klooster Lidlum.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Klooster Lidlum afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Waaksens, Oosterbierum en Tzummarum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Klooster Lidlum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Klooster Lidlum?

Een energie maatwerkadvies Klooster Lidlum is een energieplan met suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document geeft per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot en met €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Klooster Lidlum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het complex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Klooster Lidlum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie