Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sexbierum

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Sexbierum is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het plan vind je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Sexbierum die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sexbierum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sexbierum (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies helpt je op weg met diverse vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om verschillende offertes te ontvangen van gekwalificeerde bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sexbierum.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sexbierum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Sexbierum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is beter om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van professionele energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sexbierum

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sexbierum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over woning isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sexbierum

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3380,00€460,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11350,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4665,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3390,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€21,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €32,50€33,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Sexbierum is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bieden we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sexbierum: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent of Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Sexbierum laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Sexbierum. Onderstaand delen we daarom een aantal relevante en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Sexbierum!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Sexbierum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Sexbierum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand onderzoek je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Sexbierum.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, wanden, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sexbierum opzoeken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Firdgum, Pietersbierum en Klooster Lidlum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Sexbierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sexbierum?

Het energie maatwerkadvies Sexbierum is een besparingsplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel het financiële plaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot en met €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €280,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Sexbierum te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Sexbierum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie