Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijnaldum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Wijnaldum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energierapport verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies bekijk je gedetailleerd de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel toont het rapport de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wijnaldum die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijnaldum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijnaldum (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde specialisten kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om verschillende offertes te verkrijgen van gekwalificeerde specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wijnaldum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt thuis langs en rekent uit welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan krijg je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen noteren ze informatie zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijnaldum laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wijnaldum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie experts die werken in de gemeente Harlingen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wijnaldum

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijnaldum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand behandelen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over dak isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Wijnaldum

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3610,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6515,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5460,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€25,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,25€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Wijnaldum is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wijnaldum: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Wijnaldum laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 tot €450,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Wijnaldum. In dit blokje vind je daarom een aantal krachtige en goedkope maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wijnaldum!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Wijnaldum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Wijnaldum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder verstrekken we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wijnaldum.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Harlingen biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Harlingen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wijnaldum afsluiten in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oosterbierum, Midlum en Sexbierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Harlingen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wijnaldum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijnaldum?

Het energie maatwerkadvies Wijnaldum is een besparingsadvies met verschillende opties voor de vergroening van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 – €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijnaldum te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Wijnaldum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie