Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing West-Terschelling

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies West-Terschelling kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies vind je grondig de kosten en baten van de diverse duurzame opties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in West-Terschelling die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-west-terschelling

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Let op: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in West-Terschelling (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met bruikbare vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde adviseur. Ervaren energie experts kan je vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in West-Terschelling.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en berekent welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in West-Terschelling laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur West-Terschelling vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve adviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare experts die diensten aanbieden in de gemeente Terschelling. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van West-Terschelling

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in West-Terschelling waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in West-Terschelling

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1720,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5780,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5520,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3170,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€37,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,40€7,15 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in West-Terschelling is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder behandelen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp West-Terschelling: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in West-Terschelling bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 – €550,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in West-Terschelling. Hieronder verstrekken we een weergave met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in West-Terschelling!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel West-Terschelling: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in West-Terschelling

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in West-Terschelling.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, gevel, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening West-Terschelling aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Pietersbierum, Hee en Wijnaldum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in West-Terschelling

Wat is maatwerkadvies energiebesparing West-Terschelling?

Dit energie maatwerkadvies West-Terschelling is een adviesplan met suggesties voor het vergroenen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €230,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in West-Terschelling te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in West-Terschelling voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie