Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Terschelling

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Terschelling is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan bekijk je uitvoerig de kosten en baten van de mogelijke maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Terschelling die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-terschelling

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze professional neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Terschelling (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie-specialist. Deskundige maatwerkadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om enkele offertes te verkrijgen van ervaren energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Terschelling.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen lees je details zoals de investering, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Terschelling laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Terschelling vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde expert. Het is verstandig om een expert uit jouw eigen regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Terschelling. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Terschelling

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Terschelling met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder vind je de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Terschelling

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2445,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5440,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5145,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3125,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1000,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Terschelling is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Terschelling: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall & Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Terschelling bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.950 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Terschelling. Bijgaand lees je een lijst met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Terschelling!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Terschelling: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Terschelling

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder verstrekken we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Terschelling.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Terschelling vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Vlieland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Terschelling

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Terschelling?

Het energie maatwerkadvies Terschelling is een adviesplan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel een kostenbegroting en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €235,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Terschelling te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Terschelling voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie