Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kinnum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kinnum biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan beschrijven ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp toont het rapport de minimale prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kinnum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kinnum

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kinnum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geef je inzicht in alle duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare bedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is slim om verschillende offertes te vragen van gediplomeerde energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kinnum.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en inspecteert welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verkrijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je bijzonderheden als de verwachte prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kinnum laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kinnum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een expert uit jouw eigen regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder vind je naam + adresgegevens van mogelijke adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Terschelling. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kinnum

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kinnum die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kinnum

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1340,00€380,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10400,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5485,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3090,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€38,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,05€6,45 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Kinnum is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder vind je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kinnum: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco & Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Kinnum laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.600 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 t/m €325,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Kinnum. In dit blokje check je een lijstje met impactvolle en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kinnum!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Kinnum: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kinnum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje onderzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Kinnum.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, gevel, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kinnum afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hee, Midsland en Kaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kinnum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kinnum?

Het energie maatwerkadvies Kinnum is een advies inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke opties de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €180,00 t/m €320,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Kinnum te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kinnum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie