Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hee

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hee is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan delen ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een plan met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hee die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hee

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verminderen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hee (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energie-specialist. Ervaren vakmensen zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van objectieve experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hee.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt langs en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hee laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hee vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare vakman. Het is verstandig om een energieadviseur uit de regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder lees je adres-informatie van mogelijk beschikbare specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Terschelling. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hee

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hee die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder check je de gunstigste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hee

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4305,00€495,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11850,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5365,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2915,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€32,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,55€6,05 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Hee is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hee: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent & United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Hee bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hee. Onderstaand vind je een lijst met handige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hee!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hee: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hee

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bieden we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hee.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hee bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Wijnaldum, Kaard en Midlum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Hee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hee?

Een energie maatwerkadvies Hee is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke keuzes de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hee aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hee voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie