Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baaiduinen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Baaiduinen biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In de aanbevelingen bekijk je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een plan met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Baaiduinen die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-baaiduinen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baaiduinen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan bevat een weergaven van bruikbare energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale adviseur. Objectieve vakmensen kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Baaiduinen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en bekijkt welke investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Baaiduinen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Baaiduinen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde energie specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we adres-informatie van erkende maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Terschelling. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Baaiduinen

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baaiduinen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids noemen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Baaiduinen

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1915,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12000,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5025,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2865,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1200,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Baaiduinen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte ontdek je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Baaiduinen: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Baaiduinen bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €325,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Baaiduinen. In dit blokje delen we daarom een overzicht met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Baaiduinen!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Baaiduinen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Baaiduinen

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder bieden we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Baaiduinen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, wanden, ramen, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Baaiduinen afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. West-Terschelling, Kinnum en Hee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Baaiduinen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baaiduinen?

Dit energie maatwerkadvies Baaiduinen is een adviesrapport met verschillende opties voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot wel €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Baaiduinen te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baaiduinen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie