Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lies

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Lies kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en omschrijft wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan check je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lies die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lies

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het document wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lies (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lies.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en analyseert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens ontvang je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lies laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lies vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele energie expert. Het is slim om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel tref je adres details van mogelijke adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Terschelling. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Lies

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lies die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen wij de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Lies

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1895,00€235,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11100,00€725,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5050,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2980,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Lies is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lies: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie of Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Lies aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.750 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Lies. Hieronder check je een overzicht met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Lies!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lies: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Lies

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Lies.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lies opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Striep, Hoorn en Landerum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Lies

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lies?

Het energie maatwerkadvies Lies is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies geeft per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Lies te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Lies voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie