Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Striep

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Striep kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame opties. Het energierapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een verslag met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Striep die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-striep

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale adviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Striep (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van deskundige energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Striep.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en zoekt uit welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan krijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Striep laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Striep vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie expert. Het is aan te raden om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder tref je namen en adressen van mogelijke experts die actief zijn in de gemeente Terschelling. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Striep

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Striep waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Striep

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2260,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10925,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4695,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3120,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€58,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1000,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Striep is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand noemen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Striep: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Striep kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.900 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €475,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Striep. Onderstaand vind je daarom een aantal populaire en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Striep!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Striep: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Striep

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder doorzoek je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Striep.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Striep gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Baaiduinen, Landerum en Kinnum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Striep

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Striep?

Een energie maatwerkadvies Striep is een energieplan met aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen de meeste besparing opleveren. Via dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €195,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €270,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Striep te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Striep voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie