Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Landerum

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Landerum is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en deelt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport vind je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de potentiële investeringskeuzes. Het advies is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een plan met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het budget, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Landerum die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-landerum

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Landerum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van de buitengevel en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om diverse offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Landerum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de minimale prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Landerum laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Landerum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is verstandig om een energieadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand doorzoek je contactgegevens van erkende energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Terschelling. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Landerum

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Landerum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder behandelen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Landerum

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1895,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4745,00€925,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5285,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3045,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€46,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,75€28,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Landerum is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder tref je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Landerum: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Landerum laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost je circa €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Landerum. Hieronder lees je een lijst met populaire en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Landerum!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Landerum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Landerum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje tref je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Landerum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Landerum gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Kinnum, Formerum en Midsland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Landerum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Landerum?

Een energie maatwerkadvies Landerum is een advies met verschillende opties voor het verduurzamen van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot en met €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €250,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Landerum te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Landerum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie