Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wergea

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wergea biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bekijkt de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport beschrijven ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het budget, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wergea die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wergea

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome vakman. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wergea (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies helpt je op weg met uiteenlopende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde energie specialisten kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van neutrale adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wergea.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en beschrijft welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop ontvang je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je details zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wergea laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Wergea vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige energieadviseur. Het is slim om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel bieden we adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wergea

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wergea waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bespreken we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wergea

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4435,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11550,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5395,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3200,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€23,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €495,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Wergea is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Wergea: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco en Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Wergea laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Wergea. In het gedeelte hieronder vind je een lijstje met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wergea!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Wergea: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Wergea

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wergea.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wergea opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Grou, Eagum en Warten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Wergea

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wergea?

Een energie maatwerkadvies Wergea is een besparingsrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €230,00 – €335,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €240,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wergea te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wergea voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie