Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Britsum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Britsum is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport stelt bloot welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Britsum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-britsum

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende expert op het gebied van energie . Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Britsum (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport biedt een lijst met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Objectieve specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes aan te vragen van erkende vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Britsum.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals een kostenbegroting, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Britsum laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Britsum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is goed om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Leeuwarden. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Britsum

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Britsum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bespreken we goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over radiator isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Britsum

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4595,00€445,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10350,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5030,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3325,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€34,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €575,00€43,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Britsum is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder behandelen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Britsum: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall & Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Britsum bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er al voor €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 t/m €325,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Britsum. Hieronder verstrekken we een aantal handige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Britsum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Britsum: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Britsum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Britsum.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, dak, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Britsum afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Stiens, Koarnjum en Feinsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Britsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Britsum?

Dit energie maatwerkadvies Britsum is een plan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €195,00 – €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Britsum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Britsum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie