Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Feinsum

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Feinsum is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Feinsum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-feinsum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende vakman. Deskundige en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Feinsum (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van de muren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie-specialist. Professionele adviesbureaus kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om verschillende offertes op te vragen van objectieve vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Feinsum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke investeringen passen bij de woning. Op basis hiervan ontvang je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Feinsum laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Feinsum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie specialist. Het is slim om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel check je adres details van betrouwbare specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Leeuwarden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Feinsum

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Feinsum die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder check je de meest interessante maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over inductie koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Feinsum

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2050,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5355,00€885,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4880,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3145,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€44,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €455,00€50,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Feinsum is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Feinsum: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Feinsum laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €160,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Feinsum. Onderstaand lees je een schema met praktische en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Feinsum!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Feinsum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Feinsum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Feinsum.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Feinsum aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bitgummole, Hijum en Minnertsga).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Feinsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Feinsum?

Een energie maatwerkadvies Feinsum is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot €335,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Feinsum te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Feinsum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie