Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hijum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hijum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies onderschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hijum die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hijum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hijum (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een schema met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hijum.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt op locatie en checkt welke maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Hijum laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hijum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is goed om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder doorzoek je adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Leeuwarden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hijum

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hijum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder vind je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zuinige douchekoppen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hijum

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3615,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6020,00€855,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5285,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3160,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €420,00€40,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Hijum is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand lees je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hijum: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Hijum kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hijum. Onderstaand lees je een weergave met populaire en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hijum!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hijum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur komt je huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hijum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Hijum.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, (spouw)muur, vloer, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hijum gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Minnertsga, Britsum en Stiens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hijum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hijum?

Dit energie maatwerkadvies Hijum is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Via dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €180,00 – €330,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hijum te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hijum voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie