Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stiens

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Stiens is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport onderzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Stiens die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stiens

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige vakman. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stiens (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geef je inzicht in innovatieve energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om verschillende offertes te ontvangen van neutrale maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een advies met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Stiens.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert komt thuis langs en bekijkt welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stiens laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Stiens vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare energie specialist. Het is goed om een adviesbureau rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je gegevens van kwalitatieve vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Stiens

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stiens waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je goede vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over LED-verlichting.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Stiens

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4585,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10875,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2950,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€28,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,75€6,70 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Stiens is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stiens: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco & United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Stiens laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost je circa €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Stiens. In dit blokje check je een schema met doelgerichte en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Stiens!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Stiens: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Stiens

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Stiens.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Stiens opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Bitgum, Feinsum en Bitgummole).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Stiens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stiens?

Het energie maatwerkadvies Stiens is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 t/m €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Stiens te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Stiens voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie