Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bitgummole

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Bitgummole is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bestudeert de diverse opties. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan doorzoek je uitgebreid de kosten en baten van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de investering, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bitgummole die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bitgummole

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige maatwerkadviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bitgummole (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele energie-expert. Gediplomeerde specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van neutrale EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Bitgummole.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bitgummole laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bitgummole vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is slim om een energie expert uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder tref je adres details van mogelijke EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bitgummole

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bitgummole die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bitgummole

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2210,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5315,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5480,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3250,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€23,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,30€7,45 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Bitgummole is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bitgummole: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent en Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Bitgummole bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 t/m €375,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Bitgummole. In de box hieronder check je een aantal doelgerichte en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bitgummole!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bitgummole: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Bitgummole

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Bitgummole.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, wanden, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Bitgummole bekijken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Berltsum, Minnertsga en Wier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bitgummole

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bitgummole?

Dit energie maatwerkadvies Bitgummole is een concept plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot en met €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €255,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bitgummole te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Bitgummole voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie