Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koarnjum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Koarnjum is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energierapport met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Koarnjum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-koarnjum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te reduceren In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energiedeskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koarnjum (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft een schema met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale maatwerk adviseur. De juiste energie adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Koarnjum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop stuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de geschatte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Koarnjum laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Koarnjum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie specialist. Het is verstandig om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we adres-informatie van erkende maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Leeuwarden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Koarnjum

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koarnjum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Koarnjum

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3540,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5030,00€1095,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4520,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3275,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Koarnjum is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Koarnjum: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice of Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Koarnjum laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €4.000 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €400,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Koarnjum. In de box hieronder check je een lijst met effectieve en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Koarnjum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Koarnjum: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Koarnjum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje onderzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Koarnjum.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Koarnjum afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Feinsum, Jelsum en Hijum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Koarnjum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koarnjum?

Dit energie maatwerkadvies Koarnjum is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Koarnjum te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Koarnjum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie