Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jelsum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Jelsum is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en controleert de verschillende optie. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bekijk je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het energierapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Jelsum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-jelsum

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jelsum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Objectieve experts vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om minimaal 2 offertes aan te vragen van ervaren energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Jelsum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Jelsum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Jelsum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een specialist uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder lees je adres-informatie van betrouwbare energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Jelsum

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jelsum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids check je goede maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over LED-lampen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Jelsum

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2490,00€165,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11550,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5475,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2865,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€24,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Jelsum is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jelsum: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent of Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Jelsum laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.350 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 t/m €500,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Jelsum. In dit blokje vind je daarom een overzicht met handige en goedkope duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Jelsum!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Jelsum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Jelsum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand lees je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Jelsum.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Jelsum vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hijum, Gytsjerk en Britsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Jelsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jelsum?

Het energie maatwerkadvies Jelsum is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Via dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot en met €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Jelsum te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Jelsum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie