Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gytsjerk

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Gytsjerk kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gytsjerk die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gytsjerk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Professionele en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gytsjerk (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport helpt je op weg met alle energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is beter om minimaal 2 offertes te vragen van onafhankelijke energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Gytsjerk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Gytsjerk laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Gytsjerk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Het is verstandig om een specialist uit de buurt te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Gytsjerk

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gytsjerk die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder check je de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Gytsjerk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1750,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5700,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5085,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Gytsjerk is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gytsjerk: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent & Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Gytsjerk laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Deze installatie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €4.000 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 – €350,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Gytsjerk. In dit blokje delen wij een schema met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Gytsjerk!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Gytsjerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Gytsjerk

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje verstrekken we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gytsjerk.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, (spouw)muur, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Gytsjerk vergelijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Britsum, Oentsjerk en Koarnjum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Gytsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gytsjerk?

Het energie maatwerkadvies Gytsjerk is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 t/m €335,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Gytsjerk te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Gytsjerk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie