Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oentsjerk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oentsjerk biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport bekijk je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende investeringskeuzes. Het plan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een rapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oentsjerk die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oentsjerk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren adviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oentsjerk (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk adviseur. Betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van betrouwbare bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oentsjerk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop krijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oentsjerk laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oentsjerk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is slim om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder delen we adres-informatie van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oentsjerk

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oentsjerk die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de meest interessante maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oentsjerk

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€2140,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11925,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4845,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3155,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€58,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,50€30,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Oentsjerk is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oentsjerk: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Oentsjerk aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Oentsjerk. Hieronder delen wij een lijst met belangrijke en voordelige energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oentsjerk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oentsjerk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Oentsjerk

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oentsjerk.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan gevel, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oentsjerk opvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Koarnjum, Mûnein en Jelsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oentsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oentsjerk?

Dit energie maatwerkadvies Oentsjerk is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oentsjerk aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oentsjerk voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie