Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mûnein

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Mûnein is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Mûnein die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-munein

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minderen. In het document wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mûnein (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren adviseur. Professionele energie specialisten kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om verschillende offertes te verkrijgen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een opsomming met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Mûnein.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt op locatie en analyseert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Mûnein laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Mûnein vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie expert. Het is goed om een expert uit de regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder vind je adres-informatie van mogelijke maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Mûnein

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mûnein met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder check je de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Mûnein

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3430,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5140,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5395,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2830,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Mûnein is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Mûnein: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Mûnein laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 – €375,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Mûnein. Onderstaand delen we daarom een aantal belangrijke en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Mûnein!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Mûnein: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Mûnein

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Mûnein.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Mûnein opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Jelsum, Aldtsjerk en Gytsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Mûnein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mûnein?

Het energie maatwerkadvies Mûnein is een concept plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €175,00 t/m €320,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Mûnein aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Mûnein voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie