Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aldtsjerk

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Aldtsjerk is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energieplan stelt bloot welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de getoonde duurzame keuzes. Het energierapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Aldtsjerk die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-aldtsjerk

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde vakman. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aldtsjerk (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde adviseur. Objectieve adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van professionele adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Aldtsjerk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze randzaken zoals het kostenplaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Aldtsjerk laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Aldtsjerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is verstandig om een energie expert nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we gegevens van professionele adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Aldtsjerk

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aldtsjerk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder check je goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over vloer isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Aldtsjerk

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1940,00€100,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10850,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5340,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2990,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€46,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Aldtsjerk is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte behandelen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aldtsjerk: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, Eneco en Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Aldtsjerk aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 tot €500,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Aldtsjerk. Bijgaand lees je een lijst met relevante en goedkope maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Aldtsjerk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Aldtsjerk: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Aldtsjerk

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Aldtsjerk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, wanden, ramen, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Aldtsjerk afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Gytsjerk, Readtsjerk en Oentsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Aldtsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aldtsjerk?

Het energie maatwerkadvies Aldtsjerk is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Aldtsjerk te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Aldtsjerk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie