Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Readtsjerk

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Readtsjerk biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en controleert de verschillende optie. Het energierapport laat jouw zien welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport doorzoek je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je het budget, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Readtsjerk die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-readtsjerk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke specialist. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Readtsjerk (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Gecertificeerde vakmensen kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gediplomeerde adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Readtsjerk.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt langs en berekent welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Readtsjerk laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Readtsjerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde adviseur. Het is wijs om een expert uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van goede specialisten die actief zijn in de gemeente Dantumadiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Readtsjerk

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Readtsjerk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids delen we de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over dak isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Readtsjerk

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3555,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10550,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5065,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3335,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1175,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Readtsjerk is een slimme investering. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bieden we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Readtsjerk: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie, Eneco of United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Readtsjerk kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €400,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Readtsjerk. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijst met handige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Readtsjerk!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Readtsjerk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Readtsjerk

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand vind je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Readtsjerk.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel heeft mogelijk verschillende particuliere subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Readtsjerk bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Oentsjerk, Alde Leie en Mûnein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Readtsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Readtsjerk?

Het energie maatwerkadvies Readtsjerk is een energieadvies met verschillende opties voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €175,00 t/m €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Readtsjerk te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Readtsjerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie