Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alde Leie

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Alde Leie is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de opties zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze in detail de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Alde Leie die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-alde-leie

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verlagen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alde Leie (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve vakmensen zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Alde Leie.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur neemt de woning op en inspecteert welke investeringen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Alde Leie laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Alde Leie vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder verstrekken we contactgegevens van professionele energie specialisten die actief zijn in de gemeente Leeuwarden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Alde Leie

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alde Leie met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder beschrijven we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw huis. Check ook meer informatie over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Alde Leie

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1985,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4725,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3335,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€41,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Alde Leie is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder ontdek je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Alde Leie: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall of Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Alde Leie laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €475,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Alde Leie. In de box hieronder delen wij een lijstje met praktische en laag geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Alde Leie!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Alde Leie: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit energieplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Alde Leie

Alle huizen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Alde Leie.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Alde Leie opvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Mûnein, Nij Altoenae en Aldtsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Alde Leie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alde Leie?

Een energie maatwerkadvies Alde Leie is een document met suggesties voor de vergroening van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport onderschrijft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot ongeveer €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €255,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Alde Leie te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Alde Leie voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie