Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nij Altoenae

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nij Altoenae biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en omschrijft de diverse opties. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan bekijk je grondig de kosten en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het advies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nij Altoenae die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nij-altoenae

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nij Altoenae (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energie-specialist. Erkende energie experts kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om diverse offertes te vragen van gecertificeerde energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nij Altoenae.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en analyseert welke investeringen doelgericht zijn. Vervolgens verkrijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nij Altoenae laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nij Altoenae vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde specialist. Het is beter om een energie-specialist uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder doorzoek je contactgegevens van betrouwbare vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nij Altoenae

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nij Altoenae die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nij Altoenae

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1045,00€270,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4890,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3015,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€51,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €34,00€27,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Nij Altoenae is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nij Altoenae: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Nij Altoenae laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.600 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 t/m €350,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nij Altoenae. Hieronder vind je daarom een lijstje met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nij Altoenae!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Nij Altoenae: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het plan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nij Altoenae

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder tref je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nij Altoenae.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nij Altoenae aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Aldtsjerk, Marrum en Readtsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Nij Altoenae

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nij Altoenae?

Het energie maatwerkadvies Nij Altoenae is een adviesrapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke opties jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €215,00 tot €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Nij Altoenae aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nij Altoenae voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie