Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Marrum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Marrum kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Marrum die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-marrum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze expert analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Marrum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Betrouwbare adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes aan te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met investeringen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Marrum.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en onderbouwt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort daarop mailt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Marrum laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Marrum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder vind je adres-informatie van erkende bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Marrum

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Marrum die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bespreken we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Marrum

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3355,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5810,00€865,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4975,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2985,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,10€7,30 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Marrum is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Marrum: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie en Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Marrum laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) kost je circa €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €500,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Marrum. In dit blokje check je een aantal belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Marrum!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Marrum: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Marrum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Marrum.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, wanden, dak, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Marrum opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Readtsjerk, Hallum en Alde Leie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Marrum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Marrum?

Het energie maatwerkadvies Marrum is een advies met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met de minimale prijzen en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot ongeveer €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €245,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Marrum te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Marrum voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie