Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hallum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hallum biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en beoordeelt waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de bekende investeringsopties. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een energieadvies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp lees je de verwachte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hallum die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hallum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hallum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport helpt je op weg met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Betrouwbare experts zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van neutrale adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hallum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf komt langs en berekent welke investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel check je bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hallum laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hallum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Het is verstandig om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van professionele energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hallum

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hallum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hallum

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1935,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5195,00€1050,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5010,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3265,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€56,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Hallum is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hallum: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Hallum laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 – €500,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hallum. In de box hieronder lees je een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hallum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hallum: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hallum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje vind je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hallum.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hallum gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Alde Leie, Westhoek en Nij Altoenae).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hallum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hallum?

Een energie maatwerkadvies Hallum is een advies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 t/m €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hallum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hallum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie