Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westhoek

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Westhoek biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting de diverse opties. Het onderzoek verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energierapport bekijk je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Westhoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westhoek

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westhoek (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met alle energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van voorzetwanden en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. De juiste energie experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes te zoeken van objectieve energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een lijst met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westhoek.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau loopt door de woning en calculeert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Westhoek laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Westhoek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is goed om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand lees je gegevens van mogelijk interessante adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Westhoek

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westhoek die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Westhoek

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4450,00€485,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4640,00€570,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4810,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3330,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€335,00€45,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €24,00€34,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Westhoek is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Westhoek: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Westhoek kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 tot €375,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Westhoek. Bijgaand delen we daarom een lijstje met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Westhoek!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Westhoek: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het document geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westhoek

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Westhoek.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westhoek opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Nij Altoenae, St.-Annaparochie en Marrum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Westhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westhoek?

Het energie maatwerkadvies Westhoek is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 t/m €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €240,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westhoek op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westhoek voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie