Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing St.-Annaparochie

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies St.-Annaparochie kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en controleert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies toont aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies bekijk je grondig de kosten en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in St.-Annaparochie die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-st-annaparochie

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in St.-Annaparochie (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Geschikte adviesbedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in St.-Annaparochie.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en rekent uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in St.-Annaparochie laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur St.-Annaparochie vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we contactgegevens van betrouwbare adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van St.-Annaparochie

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in St.-Annaparochie waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in St.-Annaparochie

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3420,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4430,00€845,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5305,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€500,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in St.-Annaparochie is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp St.-Annaparochie: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in St.-Annaparochie laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €325,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in St.-Annaparochie. Bijgaand doorzoek je een lijst met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in St.-Annaparochie!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel St.-Annaparochie: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in St.-Annaparochie

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in St.-Annaparochie.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening St.-Annaparochie afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Marrum, Vrouwenparochie en Hallum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in St.-Annaparochie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing St.-Annaparochie?

Het energie maatwerkadvies St.-Annaparochie is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 tot wel €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in St.-Annaparochie te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in St.-Annaparochie voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie