Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vrouwenparochie

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vrouwenparochie is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en test wat de opties zijn. Het plan laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan check je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Vrouwenparochie die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vrouwenparochie

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vrouwenparochie (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de gevel en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. De juiste energie specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van professionele energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vrouwenparochie.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert neemt de woning op en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel lees je informatie zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vrouwenparochie laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Vrouwenparochie vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale vakman. Het is slim om een energieadviseur uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder lees je adres details van kwalitatieve adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Vrouwenparochie

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vrouwenparochie waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids delen wij de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen laten plaatsen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Vrouwenparochie

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3390,00€390,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12125,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4705,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3150,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€40,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,05€6,60 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Vrouwenparochie is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vrouwenparochie: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, Eneco & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Vrouwenparochie aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Vrouwenparochie. Bijgaand delen wij een schema met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Vrouwenparochie!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Vrouwenparochie: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vrouwenparochie

De meeste panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Vrouwenparochie.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, vloer, dak, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vrouwenparochie vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hallum, Oudebildtzijl en Westhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Vrouwenparochie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vrouwenparochie?

Het energie maatwerkadvies Vrouwenparochie is een plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot ongeveer €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Vrouwenparochie te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Vrouwenparochie voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie