Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudebildtzijl

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oudebildtzijl zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en inspecteert de diverse opties. Het energierapport stelt bloot welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bekijk je uitvoerig de kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het plan is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een energieplan met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oudebildtzijl die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudebildtzijl

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minderen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze vakman loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde vakman. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudebildtzijl (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een schema met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van voorzetwandisolatie en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele maatwerk adviseur. Professionele experts check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om meerdere offertes te vragen van professionele energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met opties die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oudebildtzijl.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt thuis langs en stelt vast welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudebildtzijl laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oudebildtzijl vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energie expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand behandelen we adres details van mogelijke energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oudebildtzijl

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudebildtzijl met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder behandelen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oudebildtzijl

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1415,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10850,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5470,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3360,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€33,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €555,00€50,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Oudebildtzijl is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oudebildtzijl: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oudebildtzijl laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.850 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oudebildtzijl. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met krachtige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oudebildtzijl!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oudebildtzijl: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudebildtzijl

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oudebildtzijl.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oudebildtzijl opvragen in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Westhoek, St.-Jacobiparochie en St.-Annaparochie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oudebildtzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudebildtzijl?

Een energie maatwerkadvies Oudebildtzijl is een document met suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €190,00 tot wel €340,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €265,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudebildtzijl aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oudebildtzijl voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een optimale energieprestatie geeft lagere lasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie