Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing St.-Jacobiparochie

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies St.-Jacobiparochie geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies beschrijven ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële maatregelen. Het energierapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een advies met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze lees je de investering, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in St.-Jacobiparochie die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-st-jacobiparochie

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in St.-Jacobiparochie (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energie experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te zoeken van objectieve energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een schema met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in St.-Jacobiparochie.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in St.-Jacobiparochie laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur St.-Jacobiparochie vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Het is slim om een adviesbureau uit de regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder bieden we adres-informatie van mogelijk interessante adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van St.-Jacobiparochie

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in St.-Jacobiparochie waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bespreken we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in St.-Jacobiparochie

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4505,00€505,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11300,00€720,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5095,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3310,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1225,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in St.-Jacobiparochie is een hele goede keuze. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder lees je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp St.-Jacobiparochie: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco of Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.500 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in St.-Jacobiparochie bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.000 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €525,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in St.-Jacobiparochie. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijstje met doelgerichte en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in St.-Jacobiparochie!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel St.-Jacobiparochie: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in St.-Jacobiparochie

Alle woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand delen we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in St.-Jacobiparochie.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening St.-Jacobiparochie aanvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. St.-Annaparochie, Lekkum en Vrouwenparochie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in St.-Jacobiparochie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing St.-Jacobiparochie?

Dit energie maatwerkadvies St.-Jacobiparochie is een energieplan met concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot €340,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in St.-Jacobiparochie te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in St.-Jacobiparochie voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie