Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noardeast-Fryslân

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Noardeast-Fryslân zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan delen ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energierapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een advies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Noardeast-Fryslân die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordoost-friesland

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noardeast-Fryslân (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve energieadviseurs check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Noardeast-Fryslân.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noardeast-Fryslân laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Noardeast-Fryslân vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je adres-informatie van erkende maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Noardeast-Fryslân

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noardeast-Fryslân waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest voorkomende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noardeast-Fryslân

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€2150,00€235,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11625,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5185,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,75€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Noardeast-Fryslân is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder tref je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noardeast-Fryslân: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco of Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Noardeast-Fryslân bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.200 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 tot €550,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Noardeast-Fryslân. Onderstaand delen we daarom een lijst met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Noardeast-Fryslân!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Noardeast-Fryslân: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Noardeast-Fryslân

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand lees je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Noardeast-Fryslân.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Noardeast-Fryslân opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Opsterland, Tytsjerksteradiel en Noordenveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Noardeast-Fryslân

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noardeast-Fryslân?

Dit energie maatwerkadvies Noardeast-Fryslân is een energieplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport biedt per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Noardeast-Fryslân op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Noardeast-Fryslân voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie