Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Triemen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Triemen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Triemen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-triemen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende energiedeskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Triemen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Geschikte energieadviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te ontvangen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Triemen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt op locatie en calculeert welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Triemen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Triemen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is beter om een adviesbedrijf uit de omgeving te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare energie experts die werken in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Triemen

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Triemen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Triemen

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk hier meer info)€4530,00€410,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11450,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4545,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3205,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€35,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Triemen is een minimale vereiste. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Triemen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Engie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Triemen laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 – €425,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Triemen. In de box hieronder lees je een schema met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Triemen!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Triemen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Triemen

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bespreken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Triemen.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, dak, wanden, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Triemen gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Oudwoude, Kollumerzwaag en Westergeest).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Triemen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Triemen?

Een energie maatwerkadvies Triemen is een plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Triemen te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Triemen voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft lagere energiekosten, meer comfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie