Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kollumerzwaag

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kollumerzwaag is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen beschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energierapport met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kollumerzwaag die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kollumerzwaag

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energiedeskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kollumerzwaag (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te ontvangen van neutrale adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kollumerzwaag.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en checkt welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je aspecten zoals een kostenbegroting, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kollumerzwaag laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Kollumerzwaag vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige adviseur. Het is beter om een adviesbedrijf uit de regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder delen we adres-informatie van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kollumerzwaag

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kollumerzwaag met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bespreken we de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kollumerzwaag

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2215,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4985,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4775,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3315,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€23,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,50€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Kollumerzwaag is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bieden we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kollumerzwaag: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Engie & Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Kollumerzwaag aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €350,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Kollumerzwaag. In dit blokje delen we daarom een lijstje met relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kollumerzwaag!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kollumerzwaag: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Kollumerzwaag

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand tref je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kollumerzwaag.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kollumerzwaag gebruiken in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Westergeest, Zwagerbosch en Veenklooster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Kollumerzwaag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kollumerzwaag?

Dit energie maatwerkadvies Kollumerzwaag is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €180,00 tot €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Kollumerzwaag te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kollumerzwaag voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie