Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veenklooster

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Veenklooster kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en deelt de diverse opties. Het energierapport geeft inzicht in welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het plan delen ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie vind je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Veenklooster die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veenklooster

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele vakman. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veenklooster (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Professionele energie experts kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van gekwalificeerde experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Veenklooster.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Veenklooster laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Veenklooster vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde adviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand bieden we adres-informatie van professionele maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Veenklooster

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veenklooster waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder introduceren we de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over spouwmuur isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Veenklooster

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4355,00€530,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6075,00€910,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5275,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3130,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€56,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,50€31,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Veenklooster is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte tref je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Veenklooster: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Veenklooster bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 tot €400,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Veenklooster. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met krachtige en goedkope duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Veenklooster!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Veenklooster: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Veenklooster

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bieden we handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Veenklooster.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, gevel, wanden, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Veenklooster afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Kollumerpomp, Triemen en Oudwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Veenklooster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veenklooster?

Dit energie maatwerkadvies Veenklooster is een concept plan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €280,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Veenklooster te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Veenklooster voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie