Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kollumerpomp

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Kollumerpomp biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het rapport bieden ze in detail de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel vind je het budget, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Kollumerpomp die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kollumerpomp

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kollumerpomp (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van muurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie-expert. Ervaren adviesbureaus kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om minimaal 2 offertes te ontvangen van erkende energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een schema met maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kollumerpomp.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau komt bij je thuis en berekent welke investeringen passen bij de woning. Niet veel later stuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel delen ze kenmerken zoals het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kollumerpomp laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kollumerpomp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale specialist. Wij adviseren om een energie expert uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we gegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Kollumerpomp

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kollumerpomp waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder noemen we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kollumerpomp

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2270,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5405,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4505,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3285,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1000,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Kollumerpomp is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kollumerpomp: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Kollumerpomp laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 tot €525,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Kollumerpomp. In dit blokje vind je om die reden een aantal effectieve en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kollumerpomp!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kollumerpomp: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit advies deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Kollumerpomp

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand delen we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Kollumerpomp.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kollumerpomp vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Drogeham, Oudwoude en Kollum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kollumerpomp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kollumerpomp?

Het energie maatwerkadvies Kollumerpomp is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 t/m €330,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €255,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kollumerpomp aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kollumerpomp voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie