Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kollum

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Kollum is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en verkent wat er mogelijk is. Het rapport verduidelijkt welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport bekijk je nauwkeurig de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het advies is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kollum die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kollum

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde vakman. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kollum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Erkende EPA-adviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om enkele offertes te zoeken van ervaren energie adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kollum.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kollum laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Kollum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare specialist. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de omgeving te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder vind je naam + adresgegevens van goede specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kollum

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kollum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kollum

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3530,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5880,00€580,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4565,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€49,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €605,00€37,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Kollum is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kollum: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco of Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Kollum laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 t/m €400,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Kollum. In dit blokje check je een overzicht met handige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kollum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Kollum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het document geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kollum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder check je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Kollum.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan ramen, vloer, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kollum opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Twijzelerheide, Augsbuurt en Kootstertille).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kollum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kollum?

Het energie maatwerkadvies Kollum is een plan inclusief suggesties voor het vergroenen van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 t/m €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kollum te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kollum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie