Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Augsbuurt

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Augsbuurt zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen tref je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de populaire maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Augsbuurt die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-augsbuurt

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Let op: De maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Augsbuurt (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, isolatie van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale adviseur. Geschikte energie specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Augsbuurt.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en rekent uit welke groene maatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Augsbuurt laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Augsbuurt vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is wijs om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder behandelen we namen en adressen van mogelijke energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Augsbuurt

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Augsbuurt waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de beste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Augsbuurt

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3615,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4200,00€1080,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5495,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€22,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,25€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Augsbuurt is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Augsbuurt: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Augsbuurt bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 – €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Augsbuurt. In dit blokje check je een schema met belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Augsbuurt!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Augsbuurt: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Augsbuurt

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Augsbuurt.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Augsbuurt gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kootstertille, Kollumerpomp en Drogeham).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Augsbuurt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Augsbuurt?

Het energie maatwerkadvies Augsbuurt is een advies met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €240,00 t/m €305,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €240,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Augsbuurt te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Augsbuurt voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie