Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drogeham

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Drogeham is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en inspecteert wat de opties zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel toont het rapport het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Drogeham die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-drogeham

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energie-expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drogeham (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Drogeham.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drogeham laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Drogeham vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een adviesbureau uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand check je contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Achtkarspelen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Drogeham

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drogeham die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloer isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Drogeham

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3395,00€465,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11400,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5090,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€20,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,40€7,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Drogeham is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte behandelen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Drogeham: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco en Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Drogeham laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.800 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Drogeham. In dit blokje doorzoek je een overzicht met belangrijke en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Drogeham!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Drogeham: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Drogeham

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bieden we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Drogeham.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Drogeham vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Twijzel, Kollum en Twijzelerheide).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Drogeham

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drogeham?

Dit energie maatwerkadvies Drogeham is een advies met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Drogeham op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Drogeham voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie