Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Twijzelerheide

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Twijzelerheide kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport tref je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het energierapport is geschikt voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Twijzelerheide die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-twijzelerheide

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Twijzelerheide (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie-expert. Ervaren adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is beter om verschillende offertes op te vragen van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met opties die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Twijzelerheide.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur komt thuis langs en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals het financiële plaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Twijzelerheide laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Twijzelerheide vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is slim om een specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we gegevens van professionele bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Achtkarspelen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Twijzelerheide

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Twijzelerheide met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids vind je de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Twijzelerheide

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€2135,00€300,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5270,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3115,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€24,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,40€5,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Twijzelerheide is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Twijzelerheide: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice & Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Twijzelerheide laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 – €400,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Twijzelerheide. Bijgaand delen we daarom een lijst met relevante en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Twijzelerheide!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Twijzelerheide: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Twijzelerheide

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder verstrekken we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Twijzelerheide.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Twijzelerheide opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Augustinusga, Kootstertille en Buitenpost).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Twijzelerheide

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Twijzelerheide?

Het energie maatwerkadvies Twijzelerheide is een adviesplan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €225,00 tot en met €335,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Twijzelerheide aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Twijzelerheide voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere lasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie