Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buitenpost

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Buitenpost kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen vind je grondig de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het advies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Buitenpost die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-buitenpost

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buitenpost (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve adviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes aan te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Buitenpost.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel check je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Buitenpost laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Buitenpost vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adresgegevens van goede adviesbureaus die werken in de gemeente Achtkarspelen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Buitenpost

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buitenpost waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Buitenpost

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1260,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11800,00€765,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4590,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3015,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€42,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,50€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Buitenpost is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte tref je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Buitenpost: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie en Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Buitenpost laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Buitenpost. In dit blokje check je een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Buitenpost!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Buitenpost: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Buitenpost

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Buitenpost.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, vloer, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Buitenpost opvragen in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Harkema, Twijzel en Surhuizum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Buitenpost

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buitenpost?

Dit energie maatwerkadvies Buitenpost is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke opties de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €310,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Buitenpost te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Buitenpost voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie