Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Twijzel

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Twijzel kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energieplan is concreet en vertelt welke alternatieven passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan bekijk je in detail de initiële investering en het rendement van de getoonde maatregelen. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Twijzel die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-twijzel

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale specialist. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Twijzel (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geef je inzicht in verschillende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren adviseur. Betrouwbare adviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om enkele offertes te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Twijzel.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Kort daarop verstuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen vind je informatie zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Twijzel laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Twijzel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Achtkarspelen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Twijzel

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Twijzel met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder vind je goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Twijzel

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3525,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6405,00€1070,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4630,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2985,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€20,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1050,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Twijzel is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Twijzel: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco en Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Twijzel kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 – €550,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Twijzel. In de box hieronder check je een lijstje met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Twijzel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Twijzel: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Twijzel

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Twijzel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, vloer, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Twijzel bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Surhuizum, Twijzelerheide en Augustinusga).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Twijzel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Twijzel?

Dit energie maatwerkadvies Twijzel is een adviesplan met suggesties voor het duurzamer maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €200,00 t/m €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Twijzel aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Twijzel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie