Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Augustinusga

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Augustinusga is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en analyseert de diverse opties. Het plan laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Augustinusga die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-augustinusga

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Augustinusga (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van gevels en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale adviseur. Deskundige experts kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te ontvangen van gekwalificeerde vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Augustinusga.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur loopt door de woning en inspecteert welke opties aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Augustinusga laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Augustinusga vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele energie specialist. Het is aan te bevelen om een adviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand vind je contactgegevens van mogelijk beschikbare specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Achtkarspelen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Augustinusga

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Augustinusga die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder check je goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over tochtwerende strips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Augustinusga

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1790,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11675,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4625,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3090,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1300,00€175,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Augustinusga is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Augustinusga: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Augustinusga laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.700 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Augustinusga. Onderstaand doorzoek je een lijstje met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Augustinusga!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Augustinusga: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Augustinusga

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Augustinusga.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, (spouw)muur, gevel, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Augustinusga afsluiten in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. De Westereen, Buitenpost en Harkema).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Augustinusga

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Augustinusga?

Een energie maatwerkadvies Augustinusga is een plan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot wel €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €250,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Augustinusga aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Augustinusga voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie