Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Achtkarspelen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Achtkarspelen zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies tref je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het advies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Achtkarspelen die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-achtkarspelen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Achtkarspelen (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. De juiste bedrijven zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes te ontvangen van neutrale adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met opties die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Achtkarspelen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop mailt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel lees je details zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Achtkarspelen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Achtkarspelen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van kwalitatieve vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Achtkarspelen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Achtkarspelen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Achtkarspelen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder behandelen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Achtkarspelen

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1910,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4815,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3270,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€55,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,75€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Achtkarspelen is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand noemen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Achtkarspelen: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Achtkarspelen aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.650 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 t/m €500,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Achtkarspelen. Bijgaand delen we daarom een aantal impactvolle en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Achtkarspelen!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Achtkarspelen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Achtkarspelen

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder check je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Achtkarspelen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Achtkarspelen bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Smallingerland, Opsterland en Noardeast-Fryslân).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Achtkarspelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Achtkarspelen?

Een energie maatwerkadvies Achtkarspelen is een advies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €190,00 t/m €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Achtkarspelen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Achtkarspelen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie